tirsdag 14. oktober 2014

Steingodt


En Fruevenn har fått seg bakerovn
og vi ble invitert til innvielsesfest.

Ta med deg deig og kom!

Fruene hentet fram 
kulturhistorisk kokebok
av Else Rønnevig .
Mat og hus.

Når man fyrer opp bakerovnen
produserer man mye.
Fruene laget både fin og grov bakst.

Denne oppskriften på grovbrød er nok til fjorten  brød.
5 kg hvetemel
1kg siktet rug
1kg sammalt rug, grov
2 kg sammalt hvete, grov
1 kg sammalt hvete , fin
200 gr havrekli
3 dl mørk sirup
1 1/2 dl salt
50 gr smør
 5 l melk
2 pk gjær

Nå kan Fruene nyte deilig gjærbakst hele høsten.
Det er steingodt!









1 kommentar:

  1. Dette ser fantastisk deilig ut! Og hvorfor ikke bake masse når man først er i gang? :)

    SvarSlett